GARDEN DESIGN BY MATT GEORGE

INSPIRATIONAL LANDSCAPE AND PLANTING DESIGN

Established Garden Design Company Working in the Chilterns and North London

 

 

 

The owner of a Victorian terrace house wanted to improve the run down urban space and create a seating area outside the kitchen, with some lawn. They wished to hide the boundaries and have some grass for play. 

BEFORE:

The design was simple - we designed a decking area using Yellow Balau hardwood incorporating a bulters sink and outside tap. We used lime trees to screen off the boundary on the right, that are pollarded annually to keep them small. Painting and the garage and then planting in front it also helped to hide this from view. Wisteria was trained up the walls and wires to surround the deck area and Box shapes used in pots at the end of the garden. A small playhouse with slide was also incorporated. Outside lighting was also installed to provide some lighting in the winter.

AFTER: